Setmanari d'informació local - 138 anys

El PI demana al Govern i a Cort que garanteixin la continuïtat de l'escorxador de Palma

36805

El PI-Proposta per les Illes ha registrat una proposició no de llei en el Parlament amb la qual insta al Govern i a l'Ajuntament de Palma a actuar per a garantir la continuïtat de l'escorxador.

Segons ha informat El PI amb la proposta també busquen «reafirmar el reconeixement dels escorxadors com a serveis essencials d'interès econòmic general» per a la ramaderia local a les Balears. Des del PI han recalcat que aquestes instal·lacions són un «pilar fonamental per a la indústria ramadera mallorquina», per la qual cosa han alertat que «el seu tancament suposaria la fi de més del 85 per cent de les explotacions ramaderes de l'illa».

A més, el partit ha avisat que si no es disposa d'escorxadors suficients en totes les illes de l'arxipèlag, els productors hauran de traslladar als animals i aquest cost seria «inassumible». Segons el portaveu parlamentari del Pi, Jaume Font, «les administracions competents i la ciutadania han de prendre consciència de l'important paper que juguen els escorxadors en el manteniment de la ramaderia local».

«Aquestes instal·lacions no són sempre activitats viables des del punt de vista empresarial però, sense elles, la resta de la cadena de valor no pot existir. La xarxa d'escorxadors és sinònim de garantia de la sobirania alimentària de les nostres illes», ha argumentat Font. La proposta presentada pel PI serà debatuda en la Comissió d'Economia del Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.