Setmanari d'informació local - 138 anys

Aena vol fer arribar el tramvia de la Badia de Palma a l'aeroport

36841

Aena ha reivindicat aquest dimarts que volen facilitar l'arribada del tramvia de la Badia de Palma a l'aeroport. «La necessitat de fer compatible el desenvolupament del transport aeri amb la conservació de l'entorn precisa un model d'actuació basat en l'equilibri entre els factors econòmics, socials i ambientals, que permetin aconseguir un model sostenible de desenvolupament», ha assenyalat la companyia.

En aquest sentit, han apuntat que Aena duu a terme «l'avaluació d'impacte ambiental» dels seus projectes d'infraestructures aeroportuàries, i coordina i elabora la documentació necessària en la qual es determinen les mesures que han d'establir-se per a la protecció del medi ambient durant totes les fases del projecte i explotació.

D'aquesta manera, expliquen que en línia amb l'Estratègia de Canvi Climàtic d'Aena, l'empresa està «compromesa amb la reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle», impulsant «l'eficiència energètica i la utilització progressiva d'energies renovables».

En aquest sentit, han destacat la compra del 100% d'electricitat amb origen renovable que ja està en marxa. Així mateix, explica que en els aeroports de Palma s'estan realitzant, o està previst realitzar a curt termini, una sèrie d'actuacions de sostenibilitat energètica, centrades en l'eficiència energètica i energies renovables.

Finalment, l'empresa ha apuntat que en el cas de l'aeroport de Palma, el Pla Especial del Sistema General Aeroportuari ha inclòs, com a part de l'ordenació del Sistema General, els traçats proposats de les xarxes de transports terrestres establerts per les Administracions competents. En concret, es mantendran reunions de coordinació en els pròxims mesos per a facilitar l'arribada del tramvia de la Badia de Palma a l'aeroport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.