Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB acusa Vox d'utilitzar alumnes com a «joventuts hitlerianes»

36903

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, acusa el partit d'extrema dreta Vox d'utilitzar alumnes per a «delatar els docents que estimulen el pensament crític i democràtic, tal com els nazis encoratjaven les joventuts hitlerianes a delatar els mestres, veïns i familiars que no combregaven amb el feixisme».

El sidicat ha explicat en un comunicat que els mitjans dirigits per Jiménez Losantos, «l'individu que va amenaçar Alemanya amb posar bombes a les cerveseries i tractar com a ostatges els alemanys residents a Mallorca», han difós un àudio enregistrat dins una aula de l'IES Emili Darder, «on es debatia sobre els drets fonamentals i la ideologia de Vox, i han acusat la professora de Valors Ètics de sectarisme contra Vox i els homes».

Des de la UOB han volgut apuntar que, precisament, la matèria de Valors Ètics té com a objectiu la «transmissió dels principis democràtics i la defensa dels drets humans, i que fins i tot la LOMCE, la llei educativa imposada pel PP encara vigent, estableix al preàmbul, per la Recomanació del Consell d'Europa sobre l'Educació per a la Ciutadania Democràtica, que 'l'educació per a la ciutadania democràtica és essencial per promoure una societat lliure, tolerant i justa i que contribueix a defensar els valors i principis de la llibertat, el pluralisme, els drets humans'».

«Des del moment que la ideologia de Vox es caracteritza per la xenofòbia, el masclisme, l'atac a l'autogovern i el menyspreu per la llengua i la cultura de les Balears, no només és lògic, sinó imprescindible, que s'analitzi i es debati dins l'assignatura de Valors Ètics. En el cas de l'IES Emili Darder, a més a més, la tasca de la docent honora el nom del centre, dedicat al batle de Palma que va ser afusellat pels feixistes espanyols el 24 de febrer de 1937», han remarcat.

Cal recordar també que, segons el Decret de drets i deures dels alumnes, es considera una falta greu «l’ús indegut d’aparells electrònics amb la finalitat de pertorbar la vida acadèmica i l’enregistrament, la publicitat o la difusió, a través de qualsevol mitjà o suport, de continguts que afectin l’honor, la intimitat o la pròpia imatge de qualsevol membre de la comunitat educativa», i com a tal, implica l'inici d'un procediment sancionador pot suposar, entre altres mesures, el canvi de centre de l'alumne.

Aquesta afronta de Vox se suma a la intenció d'enviar comissaris polítics als centres educatius i a la llista d'amenaces i coaccions que ja ha dirigit contra altres docents. Per tant, la UOB expressa tot el seu suport a la docent de l'IES Emili Darder i es posa a la seva disposició i a la de tots els professionals de l'ensenyament que es vegin perseguits per l'extrema dreta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.