Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos planteja el feminisme i un nou pacte social com els elements per fer front a l'extrema dreta

36959
Gian di Terlizzi durant la Jornada sobre Feixisme que ha tingut lloc en el Centre Flassaders de Palma. | Podemos

Podemos Balears ha plantejat aquest dissabte el feminisme i un nou pacte social com els elements per fer front a l'extrema dreta, segons ha explicat el secretari d'Anàlisi Política de Podemos Balears, Gian di Terlizzi, en una Jornada sobre Feixisme que ha tingut lloc en el Centre Flassaders de Palma.

Respecte a aquesta qüestió Gian di Terlizzi ha opinat que «malgrat que òbviament hi ha dones fent costat a la ultradreta, es tracta d'un fenomen estretament lligat als pseudo-valors del patriarcat més tradicionalista, que atribueix a les dones un paper subaltern al dels homes».

Així mateix, ha defensat la tasca de l'esquerra quant a la responsabilitat de frenar l'expansió de l'extrema dreta. Un fenomen l'origen del qual, ha afirmat, és la «inseguretat, que és una emoció associada a la por. I de la por neixen la ràbia i la indignació».

«El 15M va convertir la inseguretat i la indignació en cooperació i solidaritat. Els moviments d'ultradreta converteixen aquestes mateixes emocions en divisió i en odi», ha indicat Di Terlizzi en el debat.

D'altra banda, Terlizzi s'ha referit a la necessitat d'un nou pacte social. El motiu, segons ha explicat, és que el pacte social implícit que Occident va posar en marxa després de la segona Guerra Mundial «està quedant clar que s'ha trencat, i ara cada vegada més el futur és percebut com un lloc d'incertesa i inseguretat, amenaçat per la precarietat social cronificada i per la crisi climàtica global. Aquest és el brou de cultiu ideal pels partits d'ultradreta».

En aquest sentit, ha assegurat que «l'element determinant per tal de convèncer a les classes dominants d'acceptar un nou pacte social intergeneracional ja no és l'amenaça de la revolució de la classe treballadora, sinó l'amenaça del col·lapse mediambiental i climàtic. El capitalisme, si no accepta un pacte social global, és un sistema autodestructiu, que es devora a si mateix».

Terlizzi ha fet aquestes reflexions durant la taula rodona 'S'han d'aïllar (i com) els partits que promouen l'odi?' en el marc del debat 'Què és el feixisme avui? i com plantar-li cara' que s'ha celebrat a Palma i ha estat organitzat per la Plataforma per la democràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.