Setmanari d'informació local - 138 anys

Alliberen dos exemplars de voltor que foren recuperats pel Cofib

37223

Dos exemplars de voltor -un de negre i un altre lleonat- han estat alliberats aquest dimecres després d'haver estat tractats i recuperats per personal del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Balears (Cofib).

L'acte, que s'ha celebrat en la finca pública de Binifaldó, ha comptat amb l'assistència del conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, qui ha agraït el treball fet per tot el personal implicat. El conseller ha destacat «el bon estat que presenten les poblacions de voltors a les Balears, gràcies a la col·laboració i l'esforç d'entitats públiques i privades que des de fa dècades treballen per la conservació d'aquestes espècies».

Els dos exemplars s'han identificat amb anelles oficials i, gràcies a la cessió i col·locació dels emissors per part d'investigadors del CSIC en l'Estació Biològica de Doñana, estaran equipats amb emissors satel·litaris que permetran conèixer el grau d'adaptació a la naturalesa i millorar el coneixement sobre aquestes espècies. El seguiment d'aquests exemplars el durà a terme el Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Un dels dos exemplars alliberats, un voltor lleonat (Gyps fulvus), feia més de dos anys que es trobava sota tractament, després que un agent de medi ambient ho trobés l'agost de 2017 i l'exploració clínica determinés que es tractava d'un exemplar jove amb problemes greus de plomatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.