Setmanari d'informació local - 138 anys

Ajornen el desnonament a Lloseta d'una dona víctima de violència de gènere

37251

Un Jutjat d'Inca ha ajornat aquest dijous el desnonament a Lloseta d'una dona víctima de violència masclista, qui resideix amb el seu fill menor a la casa de la seva exparella, que és a la presó.

Segons han informat des de Stop Desnonaments, l'ajornament es concedeix per un mes atesa l'especial vulnerabilitat de l'afectada. La plataforma ha indicat que la parella de la dona va ser condemnada per maltractar-la en 2015, i en 2016 es varen divorciar. No obstant això, en l'acord de divorci s'establia que la dona i el fill podrien romandre a la casa fins a octubre de 2019.

La dona assegura que mai va estar conforme amb el contingut d'aquest acord i responsabilitza a l'advocada d'ofici que el va negociar, a qui acusa d'haver-ho acceptat sense el seu consentiment. La dona va rebre el divendres passat la notificació del desnonament. El propietari de la casa és la seva exparella, que és a la presó per altres delictes, segons les fonts consultades. Encara li queda una mica més d'un any de condemna però ja pot gaudir de permisos.

Concentració per aturar el desnonament

Activistes de l'Ateneu Popular de Lloseta, Moviment Feminista de Mallorca i Stop Desnonaments Mallorca s'han concentrat davant l'habitatge per a detenir el desnonament. Amb tot, no ha arribat a personar-se la comitiva judicial, encara que sí efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

El desnonament estava previst per a les 11.00 i a les 12.30 hores el grup ha anomenat al Jutjat perquè els informessin de què ocorria. Llavors se'ls ha indicat que el llançament s'ajornava un mes, segons Stop Desnonaments. La dona reclama que el seu fill pugui residir a la casa fins que sigui major d'edat i demana tenir en compte l'interès superior del menor. També reclama a l'home quantitats de la pensió alimentària que denuncia no haver rebut.

A més, Stop Desnonaments sol·licita que la dona sigui inclosa en les llistes de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) com un cas urgent i demanen una audiència amb el batle de Lloseta, Xema Muñoz (PSIB), per a tractar aquest i altres casos del municipi. L'associació assegura que en un informe municipal l'Ajuntament ja donava el desnonament per executat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.