Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern dóna suport a la vaga feminista per a aquest diumenge amb motiu del 8M

37279

El Govern ha manifestat aquest divendres el seu suport a les manifestacions organitzades per entitats feministes en l'Estat amb motiu del Dia Internacional de la Dona, 8 de març, i a la vaga convocada per aquest mateix motiu pels sindicats entre el personal públic de la Comunitat.

Segons ha informat, representants dels departaments afectades han negociat i pactat amb els representants sindicals quins seran els serveis mínims per a garantir el manteniment dels serveis essencials en àmbits com el sanitari, les emergències, els serveis socials i el transport, entre altres.

L'acord explica que el fet que la vaga es produeixi en un dia festiu provoca que el personal que treballa al llarg d'aquesta jornada ja sigui el mínim imprescindible per al funcionament dels serveis i que, en conseqüència, els serveis mínims no es puguin reduir més dels pactes.

Declaració institucional
D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat també aquest divendres una declaració institucional en la qual «reiteren el ferm compromís» per a «erradicar les discriminacions de gènere que persisteixen avui dia en molts àmbits».

L'Executiu vol posar-se com a repte «continuar eliminant les discriminacions que persisteixen, com la bretxa salarial, fomentar l'emprenedoria i l'autoocupació de les dones». «Volem eliminar l'assetjament sexual i laboral que cosifica i limita la llibertat de les dones», afegeix el text.

La declaració alerta que s'està «davant una greu vulneració dels drets humans» perquè, a tot el món, «les violències masclistes són la principal causa de mort violenta de les dones». «Ens comprometem a posar els mitjans necessaris per a reparar els danys físics i morals i restituir el projecte de vida a les dones, els nens i les nenes víctimes de violències masclistes», asseguren.

Així mateix, es comprometen a combatre el trànsit de dones i nenes amb finalitats d'explotació sexual i l'explotació sexual de menors, «posant tots els mitjans per a contribuir a l'abolició de la prostitució dins de l'àmbit de les Balears». «Volem unes illes lliures de turisme sexual», indiquen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.