Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Més de 15.000 persones es manifesten a Palma contra el patriarcat

37329
Imatge de la capçalera de la manifestació. | MFM/Twitter

Més de 15.000 persones han participat aquest 8M a Palma en la manifestació pel Dia Internacional de la Dona, que ha començat minuts després de les 12.00 des de la Plaça d'Espanya.

Amb un ambient festiu i reivindicatiu, els manifestants han reclamat mesures efectives per la igualtat de les dones. La marxa, encapçalada i convocada pel Moviment Feminista de Mallorca ha recorregut les avingudes en direcció al Parc de la Mar, on s'hi han llegit els manifests.

Dones de totes les edats, particularment joves, han protagonitzat amb càntics, lemes i pancartes un acte reivindicatiu al qual s'han sumat en segon pla nombrosos dirigents institucionals, de partits polítics, sindicats i altres organitzacions socials.

La pancarta que ha encapçalat la manifestació duia per lema: «Destrueix el patriarcat, no la Terra», i l'han seguida unes altres amb diferents reivindicacions de Feministes en Acció, Unió de Kellys i l'Associació Dones per la Salut, entre altres.

La Policia Nacional ha restringit el trànsit durant els gairebé 2 quilòmetres de recorregut al pas de la marxa, que ha transcorregut sense cap mena d'incident, animada per dos grups de percussió i afavorida per un dia assolellat.

Un grup de feministes que vestien samarretes amb el lema «Absent però present» han vedat amb cintes un espai per a deixar un buit en record de les dones assassinades per agressors masclistes.

La portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Sandra Serra, ha subratllat que la manifestació planteja diferents reivindicacions, des de les protestes contra «les violències que pateixen les dones», a l'«ecofeminisme» com a alternativa al «sistema econòmic neoliberal i capitalista».

A més, ha recordat que aquest 8M s'ha convocat vaga laboral i es promou també una vaga de consum i «de cures» per avançar cap a la «corresponsabilitat» en l'atenció a nens i persones dependents.

Una altra de les motivacions de la protesta, ha subratllat Serra, és fer front a la pressió de «col·lectius polítics i socials» que propugnen una reculada en els drets que les dones han aconseguit amb molt d'esforç.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, així com uns altres integrants del PSIB, han participat en la marxa, en la qual també hi han estat presents representants d'altres partits. Així s'ha pogut veure a Antoni Noguera (MÉS), Lina Pons (El Pi), o Marga Durán (PP).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.