Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca vol forçar el Govern a prendre mesures de suport als pagesos

37429

Més per Menorca vol que el producte de les Illes Balears «tengui visibilitat i que el sector turístic, agroalimentari i el del comerç en compri». I que, a tal efecte, el Govern prengui mesures extraordinàries perquè això sigui possible. És el que va plantejar dimarts passat durant el Ple en una pregunta oral a la presidenta Armengol el diputat Josep Castells. Però «davant la resposta «insatisfactòria de la presidenta, hem decidit de registrar una Proposició No de Llei», ha comentat Castells.

La proposta de Més per Menorca és un gran acord que insta l'Executiu a crear una Mesa amb participació de les organitzacions professionals agràries, les empreses del sector turístic, de la indústria agroalimentària i del comerç, així com de les conselleries del Govern i els consells insulars amb competències en matèria d’agricultura, turisme, indústria i comerç perquè debatin i aprovin un «conjunt mesures dirigides a incrementar la compra del producte agrari i ramader de les Illes Balears» per part d'aquests sectors.

«Cal el compromís financer del Govern perquè als pagesos se'ls pagui un preu just», ha explicat el diputat menorquinista, qui ha apuntat que si la Conselleria «estima el cost de la insularitat per als pagesos en 38 milions d'euros, amb pocs milions el Govern podria intervenir per aconseguir canvis». Ho ha dit al respecte de la roda de premsa que aquest mateix dimecres ha fet la consellera Mae de la Concha per donar a conèixer les estimacions que fa l'Executiu dels costos de la insularitat per al sector primari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.