Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana l'eliminació de l'aparcament de Na Tirapel del Parc Natural d’Es Trenc-Salobrar

37603

El grup ecologista GOB ha demanat que es modifiqui la llei del Parc Natural d'Es Trenc-Salobrar de Campos per a eliminar l'aparcament de Na Tirapel, ja que entenen que és d'una «clara inconveniència ecològica».

El període de consultes del projecte d'ordenació d'accessos a l'àrea d'estacionament de Na Tirapel (Es Cremat) finalitza en uns dies. Forma part del projecte de modificació de l'aparcament, exigit per la llei que declara el parc natural. Per això, el GOB ha presentat un conjunt d'al·legacions en què qüestiona el manteniment del pàrquing.

El GOB ja havia plantejat la seva oposició en diverses ocasions al llarg de la tramitació. «Partim d'una deficiència de calat, ja que el manteniment de l'aparcament de Na Tirapel no està avalat per cap dels estudis ambientals realitzats», sostenen.

Els ecologistes han argumentat que en tota la documentació sotmesa a exposició pública durant la tramitació de la llei del parc natural «no hi ha ni un sol informe ambiental que proposi el manteniment de l'aparcament de na Tirapel, per la seva clara inconveniència ecològica».

En aquest sentit, el GOB ha remarcat que «fins a vuit informes o estudis tècnics varen concloure que aquesta instal·lació generava un important impacte ambiental i per tant es va descartar que pogués ser un dels aparcaments autoritzats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.