Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears restringeixen des d'aquest dijous el trànsit en ports i aeroports

37637

Les Balears restringeixen des d'aquest dijous el trànsit en ports i aeroports, on només es realitzaran uns pocs trajectes autoritzats, com a mesura per a contenir la pandèmia del coronavirus.

L'ordre ministerial suposa, a la pràctica, el tancament de l'espai aeri i marítim de les Balears, amb fortes restriccions i algunes excepcions per a garantir els desplaçaments per qüestions de necessitat -tractaments mèdics i feina en serveis essencials-, la sortida de turistes i el retorn dels ciutadans de les Illes que es troben a l'exterior.

En concret, amb caràcter general queden prohibits tots els vols comercials des de la Península a les Balears i tots els vols privats, tant estatals com internacionals. Això afecta per tant a serveis com els aerotaxis i jets privats.

Com a excepció, es permet com a màxim un vol diari per companyia des de Madrid, Barcelona i València amb Palma, i un vol diari des de Barcelona i Madrid cap a Menorca i Eivissa. Pel que fa als trajectes interilles, es permetrà un vol diari per companyia en cada sentit entre les illes d'Eivissa, Menorca i Mallorca.

En aquests vols s'han de complir les restriccions imposades pel Govern espanyol, de manera que no es podran omplir completament els avions, sinó que hauran de volar a un terç de la seva capacitat.

D'altra banda, per a la 'operació retorn' dels turistes que encara romanen a les Balears, els aeroports han de procurar que no hi hagi acumulacions.

Per via marítima, queda prohibit el desembarcament de passatgers de vaixells de línia regular i les entrades, en tots els ports de les Illes, d'embarcacions d'esbarjo, ja siguin de particulars o de lloguer.

Com a excepcions, en el cas de les navilieres, es mantendran tres trajectes diaris d'anada i tres de tornada entre Eivissa i Formentera. En els ports hi haurà controls de la Guàrdia Civil per a comprovar si el viatge està justificat.

Sí que podran desembarcar els conductors de camions de mercaderies. Hauran de realitzar tota la travessia en una cabina individual, assignada per la naviliera, que serà degudament desinfectada. Les navilieres han de proporcionar manutenció als conductors dels camions durant el trajecte. L'accés a la cabina i el desembarcament es farà seguint les directrius decretades per les autoritats sanitàries.

L'ordre ministerial també permet al Govern realitzar controls sanitaris en els ports i aeroports, als quals s'hauran de sotmetre totes les persones que arribin des de l'exterior.

No es realitzaran comprovacions de temperatura per norma general, sinó que els equips sanitaris consignats valoraran el seu estat de salut i decidiran en cada cas les mesures a adoptar, incloent-hi, si cal, aconsellar la quarantena.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.