Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] El Govern dóna consells de com gestionar les emocions durant el període de confinament

37717
El Govern dóna consells de com gestionar les emocions durant el període de confinament. | dBalears/Arxiu

La conselleria de Salut de les Illes Balears ha detallat a través d'un vídeo una sèrie de recomanacions per a pal·liar les emocions negatives que sorgeixen en moltes persones durant el confinament provocat per la pandèmia del coronavirus.

El coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, explica en un breu vídeo penjat a Youtube una sèrie de pautes i idees per a canalitzar les sensacions i aconseguir la millor predisposició per a fer front als problemes psicològics que puguin sorgir.

Segons Lafau és fonamental «l'actitud» amb la qual s'encara la situació de confinament i remarca la necessitat de no capficar-se en els aspectes negatius. «Moltes vegades no podem canviar les coses, però sí l'actitud de com viure-les. Hem de centrar-nos en les coses positives que ens passen com és lluitar plegats cap a un objectiu comú, tenir un sostre o a la meva família i rebutjar els negatius que més angoixa i ansietat ens poden generar», assegura.

«Això acabarà i només ens hem d'emmirallar en altres societats pròximes i utilitzar la informació que tenim com rentar-se les mans o mantenir la distància interpersonal», afirma. L'aparició d'ansietat després de tantes hores tancats a casa és una reacció habitual entre les persones i el coordinador de Salut Mental adverteix que les «emocions són normals» i la clau és «com controlar-les».

«Hem d'identificar si tenim por o ràbia i escriure les causes que ens fan sentir així. Després, ve una part difícil, ja que intentarem veure-ho com si estiguéssim davant una pel·lícula i distanciar-nos, veure-ho des de fora, per cercar solucions sobre què poder fer per tal de tenir menys por i menys ràbia, així que és un bon moment per a treballar les nostres emocions», conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.