Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol demanarà al Congrés una pròrroga de quinze dies de l'estat d'alarma

37731
El Govern espanyol demanarà al Congrés dels Diputats una pròrroga de quinze dies de l'estat d'alarma. | E.P.

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest diumenge als presidents autonòmics que demanarà al Congrés dels Diputats la pròrroga de l'estat d'alarma durant uns altres 15 dies.

El cap de l'Executiu s'ha reunit des de poc després de les deu del matí amb els presidents de les comunitats autònomes. A la reunió per videoconferència l'han acompanyat els quatre ministres que formen l'autoritat delegada en aquesta crisi: el titular de Sanitat, Salvador Illa; la de Defensa, Margarita Robles; el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i el de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Durant la reunió, Sánchez ha traslladat als presidents autonòmics la seva intenció de demanar al Congrés la pròrroga de l'estat d'alarma. Aquest tràmit és obligatori si el Govern vol prorrogar la situació, segons estableix la Llei 4/1981 d'estats d'alarma, excepció i lloc. Així, l'article sisè d'aquesta Llei preveu que el Parlament no sols autoritzi la pròrroga, sinó que també pot establir l'abast i les condicions vigents durant aquesta.

Es tracta de la segona reunió per videoconferència de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics des que es va declarar l'estat d'alarma el dissabte 14 de març. La intenció del president del Govern espanyol és que aquesta trobada amb els presidents de les comunitats autònomes es realitzi una vegada per setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.