Setmanari d'informació local - 138 anys

Adolfo Utor: «Baleària manté el seu compromís amb els territoris per a garantir el proveïment de productes essencials»

37765

El president de Baleària, Adolfo Utor, ha volgut transmetre «un missatge de tranquil·litat als ciutadans, les empreses i les autoritats» destacant que «l'objectiu de la naviliera en aquesta crisi és garantir el servei d'abastament d'articles de primera necessitat i aliments, com a empresa responsable i compromesa amb els territoris on opera». La companyia compta amb un pla de contingència per a assegurar el transport de mercaderies a les Balears, Ceuta, Melilla i Canàries i ha posat «tots els vaixells i mitjans materials i personals de l'empresa al servei d'aquest objectiu i a disposició de les autoritats governamentals per a atendre totes les necessitats de transport marítim destines a la lluita contra el Covid-19». El president ha reiterat el seu agraïment a l'esforç del personal de Flota, operativa portuària, taquilles i altres departaments implicats que continuen treballant per a assegurar l'arribada diària de mercaderies.

Des de l'inici de l'alerta sanitària la naviliera disposa d'un comitè intern de seguiment i gestió i ha establert protocols tant a bord com en les instal·lacions en terra. Així, Baleària ha optimitzat els relleus de les tripulacions per a limitar els desplaçaments i disposa de tripulacions específiques de relleu per a assegurar l'operativa dels vaixells i garantir així el subministrament de mercaderies.

A més de reforçar la neteja i desinfecció de vaixells i altres instal·lacions i transmetre a tots els treballadors les recomanacions de l'OMS i el Ministeri de Sanitat com a prevenció, en els darrers dies s'han posat en marxa noves mesures. Així, els xofers dels camions que transporten mercaderies són allotjats en cabines individuals que han estat prèviament desinfectades, i on se'ls ha proporcionat menjar i beguda, ja que estan tancades les cafeteries, restaurants i botigues. Cal destacar que el personal de cuina treballa amb mascareta i rentat de mans constant; s'extremen els procediments de neteja i desinfecció, i se segueixen tots els protocols de seguretat alimentària. A la resta dels tripulants, es procura en tot moment que puguin mantenir les distàncies de seguretat i, en cas contrari, se'ls proporciona mascaretes.

La companyia té determinat un protocol per a possibles casos de coronavirus a bord, que actualitza segons les indicacions de les autoritats sanitàries, i que inclou la designació en tots els vaixells de llocs destinats a aïllament. Cal assenyalar que fins al moment no s'ha detectat en la companyia cap cas confirmat no simptomàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.