Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana que els ajuntaments puguin utilitzar els romanents per a pal·liar les conseqüències del coronavirus

37823

El coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha demanat aquest dimecres més coherència legislativa al Govern espanyol per a fer front a les conseqüències econòmiques derivades del coronavirus. En concret, Noguera planteja «eliminar la regla de despesa que ofega als ajuntaments» així com que els ens locals puguin utilitzar els romanents per a reduir la càrrega impositiva dels ciutadans. «És una incongruència que la Comissió Europea obri la porta a què els estats elevin la despesa tot el que sigui necessari per front a la pandèmia i que el Govern espanyol no traslladi aquesta mesura als ajuntaments».

En aquest sentit, el coordinador ecosobiranista explica que aquesta solució «contribuiria a fer que els municipis, com a administració més propera als ciutadans, disposin dels mitjans suficients per a mitigar les conseqüències econòmiques de la COVID-19». L'objectiu, assegura Antoni Noguera, és poder donar una «resposta coordinada al repte econòmic en el qual derivarà aquesta pandèmia». Pel que fa al romanent de tresoreria, Noguera proposa que cada ajuntament decideixi en funció de les seves diferents necessitats i idiosincràsies com i a què destina els recursos «per a pal·liar de forma efectiva i pràctica la realitat de cada municipi».

Segons Noguera, «és hora d'acabar amb el greuge que ha patit el municipalisme així com prescindir de la tutela que exerceix el Ministeri d'Hisenda sobre els ajuntaments. La situació actua, justifica la nostra petició. Les necessitats de la ciutadania entenem que ara han de ser prioritàries».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.