Setmanari d'informació local - 138 anys

Cladera garanteix als ajuntaments les inversions previstes pel Consell

37863

La presidenta del Consell de Mallorca ha garantit aquest dijous que la institució insular mantendrà les inversions municipals previstes als municipis de l'illa.

Així ho ha expressat la presidenta en la primera ronda de reunions amb els alcaldes de Mallorca per a avaluar l'impacte de la crisi del COVID-19 a l'illa. «Totes les convocatòries que teníem destinades per a ajuntaments a inversions municipals no les aturarem», ha assenyalat Cladera.

Durant la reunió d'aquest dijous també s'ha informat els ajuntaments de les mesures del Consell, especialment amb les persones en situació de vulnerabilitat i s'han avaluat les necessitats dels consistoris. Respecte a les convocatòries per a ajuntaments destinades a inversions municipals, la presidenta ha assenyalat que una vegada acabi l'estat d'alarma s'activaran «per a donar tranquil·litat als municipis», a més d'estudiar altres propostes per a ajudar a reconstruir la part social i econòmica derivada de la crisi.

En aquest sentit, ha expressat la necessitat de garantir recursos econòmics suficients per a abordar aquesta fase de reconstrucció, que la presidenta ha explicat que implica «activar els 500 milions d'euros que els ajuntaments tenen bloquejats en els bancs i no poden invertir en els municipis».

«Necessitam activar aquests recursos», ha insistit Cladera, qui ha instat a l'Estat a flexibilitzar «totes les regles fiscals als ajuntaments per a poder disposar d'aquests recursos sense traves». En la reunió també s'ha informat els alcaldes que el Consell ha reforçat el servei d'assessorament jurídic i econòmic als ajuntaments, i dels recursos i mesures posades en marxa per la institució insular per a donar cobertura a les necessitats socials de les persones en situació de vulnerabilitat.

En les reunions d'aquest dijous han participat les vicepresidentes primera i segona, Bel Busquets i Aurora Ribot, i els alcaldes de les comarques de Tramuntana i Raiguer. La ronda continuarà aquest divendres i dilluns que ve, amb representants dels municipis del Pla, Migjorn, Llevant i Nord de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.