Setmanari d'informació local - 138 anys

La FELIB demana per escrit a Pedro Sánchez que no coarti l’autonomia local i alliberi el sostre de despesa

38083

«Els ajuntaments estan cridats a tenir un paper essencials en els dies consecutius de l’estat d’alarma, per això si bé ara el que cal és superar la crisi sanitària, també s’ha d’estar preparat pel després més immediat», ha explicat aquest divendres la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB). Per aquest motiu el president de la FELIB, Antoni Salas, en nom de tots els batles de les Balears, s’ha dirigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb un escrit on demana flexibilitzar les regles fiscals d’estabilitat pressupostària i sostre de despesa que permetrien als ajuntaments disposar dels més de 600 milions d’euros que s’estima hi ha aturats en els bancs. «Tenim doblers per afrontar aquesta crisi i per ajudar als nostres veïnats, els ajuntaments són l’entitat més propera al ciutadà, el seu paper en aquests moments és essencial», explica Salas. «Tenim les eines, volem que ens les deixin utilitzar», ha remarcat.

Així mateix, la FELIB ha demanat a l’Estat que elimini el límit màxim de 300 milions «que hauria de ser mínim», que disposen el conjunt de les entitats locals per finançar ajuts econòmics i prestacions de serveis socials tant sanitàries com d’atenció a la dependència. «Hem demanat al president que no es coarti l’autonomia local i que els romanents dels ajuntamens es quedin pels ciutadans d’aquests municipis», afegeix el representant dels consistoris de les Balears.

És el mateix missatge que, de manera paral·lela, s’ha fet arribar al president de la Federació Estatal de Municipis, Abel Caballero, a qui se li ha agraït el paper fonamental per a aconseguir les flexibilitzacions que ja hi ha ara, tot i que se l‘encoratja a no quedarse aquí. «Hem de flexibilitzar el règim de contractació de les corporacions locals per sumar a persones capaces d’impulsar projectes d’assistència als vulnerables, reparar el teixit empresarial i l’economia local», reivindica Antoni Salas. «Només les entitats locals són coneixedores de la realitat dels seus municipis», ha destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.