Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Grup Mixt aconsegueix que el Parlament reprengui l’activitat

Ha estat l’únic grup que ha demanat formalment que es recuperin el plens i que ha impugnat el funcionament a través de la Diputació Permanent

38241

El Grup Mixt, format per Més per Menorca i la diputada de Formentera, Sílvia Tur, ha aconseguit que el Parlament reprengui l’activitat amb sessions plenàries, després d'un període de funcionament anòmal a través de la Diputació Permanent.

El Grup Mixt ha estat l’únic que ha demanat formalment la represa de l’activitat parlamentària.

D’una banda, el 27 de març va enviar un escrit a la Mesa proposant mesures com l’establiment d’una sessió de control setmanal al Govern amb participació telemàtica dels diputats, per tal de compatibilitzar les funcions de control del Parlament recollides a l’Estatut d’Autonomia amb les mesures per evitar la propagació de la pandèmia.

D’altra banda, el passat 3 d’abril el Grup Mixt va dirigir un escrit a la Mesa on demanava que s'anul·lassin les convocatòries de la Diputació Permanent «per ser contràries a l'Estatut d'Autonomia».

El diputat Josep Castells ha afirmat que si bé «la Mesa no va voler reconèixer, en un primer moment, que teníem raó i va rebutjar el nostre escrit per desconvocar la Diputació Permanent, ara han vist que no tenien més remei que corregir aquest funcionament anòmal».

La diputada Sílvia Tur s'ha mostrat satisfeta per la decisió, ja que el funcionament a través de la Diputació Permanent i la suspensió dels plens minvava els drets dels diputats sense motiu, atès que «és perfectament possible garantir les mesures de contenció de la pandèmia i, a la vegada, mantenir la representativitat dels electors, el control al Govern i, en general, el bon funcionament del sistema democràtic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.