Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca demana que es mantengui el confinament estricte fins el 26 d’abril, com a mínim

38299

Més per Menorca demana al Govern de Pedro Sánchez que mantengui, com a mínim, fins el 26 d’abril, les mesures de confinament estrictes que s’estan aplicant ara i que activitats no essencials com la construcció no es posin en marxa aquest dimarts.

El partit se suma així a la petició que ja han fet altres forces polítiques i agents socials com ERC, Bildu o el Consell de Formentera.

En primer lloc, perquè Sánchez va anunciar que l’activitat econòmica es podia reprendre «amb les mesures de prevenció i seguretat recomanades les per autoritats sanitàries» però, ara mateix, a Menorca no hi ha prou material de protecció per a tothom ni arguments sanitaris a favor de tornar a posar en marxa els sectors no essencials. Per tant, mantenir el confinament estricte «és la mesura més idònia mentre aquest no arribi».

«Malgrat que es comença a veure la desacceleració de l’epidèmia, encara és massa alta la possiblitat d’un rebrot que seria molt perillós», ha dit el coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, qui ha recordat també que «encara hi ha col·lapse al sistema sanitari».

De fet, diversos experts com Javier Arranz, portaveu del Comité autonòmic de gestió de malalties infeccioses, han insistit en la necessitat que continuï i fins i tot es millori el confinament a les Balears.

D’altra banda, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que seria «prudent» des del punt de vista sanitari mantenir el confinament estricte més enllà de dilluns perquè cal assegurar la tendència a la baixa de casos i d'entrades a les UCI i poder així afrontar final de mes amb més capacitat als hospitals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.