Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclama reforçar l'assistència psicològica de l'IB-Salut davant la crisi de la COVID-19

38381

El Grup Parlamentari El Pi ha enregistrat una Proposició No de Llei per via d'urgència que insta la Conselleria de Salut a reforçar les unitats d'assistència psicològica de l'IB-Salut durant i després de la tensió sanitària generada per l'expansió de la COVID-19 «per tal de cobrir les necessitats dels col·lectius més afectats com puguin ser el personal sanitari, persones amb patologies mentals prèvies o familiars de les víctimes de la COVID-19, entre d'altres»

Des de la formació consideren que el confinament obligatori de la majoria de la població i l'aturada de totes aquelles activitats no essencials han provocat, i seguiran provocant «greus conseqüències econòmiques i socials sense precedents i, per una altra banda, una sèrie d'efectes psicològics als ciutadans; que van des de la incertesa a l'angoixa, passant per la por al contagi o a perdre la feina, la frustració de no poder acomiadar se dignament de les persones estimades que aquests dies moren a causa de la COVID-19 i/o l'estrès».

La portaveu parlamentària d'El Pi, Lina Pons, recorda que, en aquest sentit, per exemple, «el nombre de cridades que ha rebut el Telèfon de l'Esperança a les Balears s'ha duplicat des del començament de la crisi del coronavirus, segons confirmà el seu portaveu Lino Salas». «Moltes d'aquestes sensacions tendran una continuïtat més enllà del final del confinament. Per aquest motiu, el Govern de les Illes Balears ha de treballar per pal·liar o minimitzar aquests efectes psicològics mentre perduri en el temps la crisi sanitària, econòmica i social a la nostra terra», sol·licita Pons.

Així mateix, la iniciativa d'El Pi demanda, també, que la Conselleria de Salut garanteixi la continuïtat del servei gratuït d'atenció psicològica específic per atendre les necessitats de tots els professionals sanitaris. La diputada Lina Pons valora positivament la mesura del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears que posa a disposició dels seus col·legiats un servei gratuït de telesuport psicològic directe, presencial o per videotrucada. No obstant això, Pons considera fonamental que l'executiu d'Armengol asseguri i reforci aquest servei més enllà de la fi de l'emergència sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.