Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana «blindar» la sanitat pública a la Constitució espanyola

38419

MÉS per Mallorca ha registrat aquest dimarts al Parlament una iniciativa per a impulsar una reforma de la Constitució espanyola que «atorgui la màxima rellevància al dret a la salut i impedeixi pràctiques de descapitalització de l'Estat en favor de la sanitat privada». En aquest context, el portaveu Miquel Ensenyat ha recordat que l'article 25.1 de la Declaració Universal dels Drets Humans garanteix a tota persona el dret a la sanitat, tal com reconeixen també la Carta Social Europea i la Constitució espanyola. No obstant això, segons Ensenyat, «ara cal fer una passa més i blindar els recursos i drets que conformen els pilars de l'Estat del Benestar». Per això, MÉS planteja convertir la salut, així com el reconeixement constitucional de l'assistència sanitària universal, en dret subjectiu ple, ja que «en l'actualitat no tenen protecció jurisdiccional directa».

D'acord amb Ensenyat, «la situació viscuda durant les darreres setmanes ha demostrat que la sanitat pública és el pilar que respon a les necessitats de la ciutadania i que l'existència d'un bon servei de sanitat pública sempre és la solució». Així, assenyala, la crisi sanitària derivada de la COVID-19 «ha tornat a demostrar que si volem tenir capacitat de resposta davant dels imprevistos, necessitam uns serveis públics potents, especialment d'una Sanitat Pública potent i no tenir cap dependència del sector privat que només atén a les demandes econòmiques».

De fet, el portaveu ecosobiranista recorda que «des de l'esclat de la crisi sanitària, a alguns territoris s'ha visualitzat com les retallades i privatitzacions en el sector sanitari han tengut efectes devastadors. Els aplaudiments que cada capvespre a tots els professionals del sector sanitari no podem quedar en un simple de gest de solidaritat. Cal una aposta que consolidi i reforci el sistema sanitari públic i que alhora es garanteixi les condicions de treball de totes les treballadores i treballadors del sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.