Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector de la construcció i de la indústria afronta amb incertesa el retorn a l'activitat

38427

El sector de la construcció i de la indústria de les Balears ha valorat aquest dimarts el retorn al treball pel decret llei aprovat pel Consell de Ministres que prohibia les activitats no essencials com a mesura de prevenció davant la crisi sanitària.

Davant la primera jornada de retorn a l'activitat, els sindicats UGT i CCOO han reclamat a les empreses que no reprenguin l'activitat si no poden garantir les mesures de protecció necessàries per als empleats.

En aquest sentit, el responsable de Construcció en CCOO a les Balears, Francisco Lailla, ha assenyalat que el Govern pretén canviar el protocol que es va aprovar en matèria de construcció. «Volen que els treballadors que estiguin a dos metres de distància no tenguin necessitat de dur màscara», ha explicat Lailla.

«És una tornada amb molta incertesa, ara estam pendents de la publicació d'un altre protocol més suau per a facilitar a les empreses l'arrencada», ha assegurat. A més, ha afegit que des de CCOO reclamen que tornin al treball només les empreses que disposen de les EPIs necessàries, «perquè al final s'està posant en risc als treballadors».

«Si no es disposa dels mitjans necessaris, caldrà suspendre l'activitat de les obres que no garanteixin la seguretat», ha sentenciat. En la mateixa línia s'ha expressat aquest dimarts UGT a les Balears que ha apel·lat a «la consciència dels responsables» per al retorn a l'activitat en el sector de la construcció i de la indústria. «En el cas que els treballadors considerin que estan exposant la seva salut poden posar-se en contacte amb el sindicat i denunciar-lo a Inspecció de Treball», han remarcat des d'UGT.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.