Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents s'han de reinventar diàriament per fer les classes en línia, segons CCOO

38459

La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (FE-COOO) de les Balears ha assenyalat aquest dimecres que més del 90 per cent dels docents enquestats en un qüestionari ha incrementat de manera substancial el volum de treball amb la finalitat d'adequar-se a la nova situació generada per l'emergència sanitària.

Així ho ha informat aquest dimecres el sindicat, que ha posat en marxa un qüestionari per a avaluar el desenvolupament del teletreball entre els professionals de l'educació. D'acord amb FE-COOO, els docents tenen dificultats per a poder disposar de totes les eines necessàries per a dur a terme la seva tasca de manera òptima, com per exemple ordinadors que han de compartir amb altres membres de la família o pissarres per a poder registrar les explicacions.

Dificultats en els alumnes per seguir les tasques

Així mateix, d'acord amb les respostes dels enquestats, l'alumnat en moltes ocasions té dificultats per a seguir el ritme de les tasques proposades. Gairebé un 16 per cent dels docents tenen a més de la meitat dels alumnes que no segueixen les classes amb regularitat.

«Això es deu en gran manera a la falta de recursos informàtics o en la dificultat de les famílies de conciliar el teletreball i les tasques dels infants», han explicat. D'altra banda, un 42 per cent troben dificultats per a atendre les necessitats dels alumnes amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NEAE), ja que, segons el sindicat, «la situació socioeconòmica de moltes famílies dificulta el desenvolupament de les tasques i incrementa la desigualtat».

Presa de decisions per al tercer trimestre

FE-COO ha assegurat que aquestes dades han de servir per a prendre decisions de cara al tercer trimestre i decidir si les tasques han de ser obligatòries i si han de servir per a l'avaluació.

Quant a la volta de la docència presencial, el sindicat ha indicat que la preocupació principal se centra en l'alumnat de batxillerat, ja que, segons un 43 per cent dels docents, haurien de ser els primers a incorporar-se en cas de tornar a les classes presencials.

«A l'espera de la Mesa Sectorial de demà i de les decisions preses en la Sectorial d'Educació amb el Ministeri, instem a la Conselleria a prendre en consideració aquestes demandes del professorat i solucionar en la mesura que sigui possible les deficiències detectades», han sentenciat des de CCOO.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.