Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago demana per carta al vicepresident Iglesias una nova partida econòmica per fer front a l'emergència social provocada per la COVID-19

38545
Santiago en una videoconferència amb Iglesias. | CAIB

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha enviat dues cartes al vicepresident espanyol de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, perquè destini una nova partida econòmica a les Comunitats Autònomes perquè puguin fer front a l'emergència social provocada per la crisi sanitària de la COVID-19.

En la primera missiva, datada el 30 de març, Santiago exposa a Iglesias que és necessari augmentar el fons de contingència de 300 milions d'euros que es va aprovar el 17 de març perquè els governs autonòmics poguessin cobrir les prestacions bàsiques dels serveis socials durant la primera fase de l'Estat d'Alarma. Per criteris poblacionals actualitzats, a les Illes Balears li varen correspondre 7,4 milions d'euros.

En aquell moment, ja s'havia aprovat la primera ampliació del confinament. És per aquest motiu que la consellera exposa a la carta: «Davant el fet que la previsió inicial de l'Estat d'Alarma s'ha vist incrementat per un període de temps idèntic a l'inicialment aprovat i que, la persistència de la situació ocasiona un major deteriorament de les condicions de vida a les persones amb menor capacitat de resposta individual a una situació d'absència d'ingressos, li sol·licitam que es mantengui la iniciativa de reforçar els serveis socials amb fons addicionals amb la finalitat que les persones més fràgils de la nostra societat no surtin d'aquesta crisi encara més dèbils».

En el segon escrit, datat el 16 d'abril, la consellera d'Afers Socials i Esports se centra en reclamar a l'Estat que destini més recursos «per garantir el dret bàsic d'alimentació» a tots aquells infants en situació de vulnerabilitat que es veuen més afectats pel tancament dels centres educatius. El 17 de març, el Consell de Ministres va aprovar una partida concreta de 25 milions per a totes les CCAA, d'aquests doblers, a les Illes Balears, en van arribar 628.250 euros.

Avui, aquesta partida monetària ja està totalment exhaurida, fins al punt que el Govern l'ha haguda de complementar amb fons propis de la conselleria d'Educació, Universitat i Investigació. A les Illes Balears es van repartir 6.152 targetes de prepagament a totes les famílies beneficiàries de les beques menjador del curs 2019/20.

Davant les noves pròrrogues de l'Estat d'Alarma, la consellera demana per carta a Iglesias:

1. L'aprovació d'una nova partida, al manco de la mateixa quantia, per garantir el dret bàsic d'alimentació de nins i nies en situació de vulnerabilitat que es troben afectats pel tancament dels centres educatius durant aquesta darrera pròrroga de l'Estat d'Alarma (del 12 al 26 d'abril).

2. L'ampliació automàtica d'aquests fons en cas que es torni a allargar l'Estat d'Alarma més enllà del 26 d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.