Setmanari d'informació local - 138 anys

Alemanys amb casa a Mallorca demanen al Govern que els deixin tornar

38647

Centenars d'alemanys amb casa a Mallorca demanen al Govern, a través de cartes remeses a la presidenta Francina Armengol, que se'ls deixi tornar a l'Illa, al mateix temps que critiquen les dures mesures del Govern espanyol per a eradicar la pandèmia.

Així ho ha avançat aquest dimarts el portal Ultima Hora, qui ha apuntat que propietaris de xalets, finques o pisos a Mallorca, així com immobiliàries, utilitzen diversos models de carta tipus per a exposar les seves queixes i ressaltar que no se'ls deixarà venir a l'Illa «fins i tot després que s'aixequi l'actual estat d'alarma», la qual cosa consideren una «violació» del dret de la propietat.

Tots ells exposen a la presidenta Armengol que amb aquesta mesura «s'està causant danys irreparables a Balears, al mateix temps que es genera una inseguretat jurídica als potencials inversors». Alguns d'ells expliquen que van triar Mallorca per a invertir: «Vaig pensar que podria trobar un entorn segur per a les inversions a llarg termini aquí. No obstant això, arran de l'estat d'alarma he tengut dubtes considerables sobre l'estat de dret a Espanya i les seves regions autònomes».

Tots ells coincideixen a assenyalar en què s'han fet «importants retallades en la llibertat dels ciutadans» i que la mesura és completament exagerada «perquè a Alemanya s'han aconseguit els mateixos resultats en la lluita contra la pandèmia sense prendre mesures tan dràstiques contra la població».

Tots els signants de les cartes insisteixen que són propietaris d'immobles «pel que no som turistes, sinó contribuents que paguen impostos municipals i que amb la seva estada contribueixen a dinamitzar l'economia de les Illes». Ressalten que sens dubte es pot prescindir dels turistes durant un any «perquè tornaran» però que si s'espanta els inversors «no tornaran aviat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.