Setmanari d'informació local - 138 anys

Restauradors demanen obrir les terrasses quan acabi el confinament

38719

L'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de Mallorca, Restauració CAEB, ha demanat que els establiments que disposen de terrassa puguin iniciar la seva activitat «tan aviat com s'acabi el confinament global de la població», en el marc de l'estat d'alarma, en considerar que són «espais oberts i assegurances».

En una nota de premsa enviada aquest dijous, la patronal de restauració, integrada en la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), ha assegurat que aquesta mesura seria exclusiva per als establiments amb terrassa pròpia o ocupació municipal de via pública. A més, segons la CAEB, contemplaria el seu ús com a únic espai habilitat per a l'activitat de restauració en una primera i immediata fase quedant bloquejats al públic les sales interiors.

Per als propietaris de bars, restaurants i cafeteries, aquesta mesura, a pesar que «no suposaria una solució efectiva per a tot el sector», sí que permetria a la gran majoria activar «certa part del negoci amb la qual restablir parcialment» el funcionament de l'activitat i recuperar «alguns llocs de treball». Des de Restauració CAEB han assegurat que, paral·lelament, s'aplicarien diverses mesures de seguretat extraordinàries de protecció dels treballadors tant per al personal de cuina com el de sala.

L'associació ha insistit que la mesura és de «sentit comú». Aquesta petició s'uneix a la reclamada la setmana passada exigint als ajuntaments al fet que siguin, «ara més que mai i sobre la base del nou escenari sanitari, més permissius en la concessió de més i majors terrasses» per a garantir la seguretat dels negocis de restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.