Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La FELIB fa feina amb els altres municipis de l’Estat pel procés de desconfinament

38735

El president de la FELIB, Antoni Salas, anuncia que la federació participa en un espai de feina en col·laboració amb el Govern espanyol per a fer front al procés de desescalada. La Junta de Govern de la Federació Estatal de Municipis (FEMP) es va reunir aquest dijous amb la vicepresidenta Teresa Ribera i els ministres Carolina Darias i Salvador Illa, i es determinà que sigui aquest darrer qui marqui les passes a seguir. La desescalada serà asimètrica i es realitzarà en funció dels indicadors sanitaris.

La FELIB, igual que les federacions d’altres comunitats, es reuniran setmanalment per a intercanviar informació, experiències i coneixements amb l’objectiu de tenir preparats tots els escenaris que es puguin plantejar i les actuacions per dur a terme en els diversos àmbits, «ja que es tracta d’anticipar-se».

El Govern estatal serà l’encarregat de fixar el calendari i «les entitats locals farem que les decisions preses funcionin», explica el president de la FELIB, Antoni Salas. «El paper dels ajuntaments serà fonamental per un procés que serà complex», afegeix. «Per això és important poder utilitzar el cent per cent dels nostres romanent i superàvits».

Els ajuntaments hauran de mantenir reunions amb els agents socials de cada municipi per a perfilar amb ells la reconstrucció econòmica. La setmana que ve es començaran a constituir les comissions de treball de la FEMP per adequar els fulls de ruta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.