Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama deixar sense ajudes a les empreses que operen a paradisos fiscals

38793
Imatge d'una reunió del grup parlamentari de MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca defensarà al Parlament una proposta per instar el govern espanyol a no concedir cap classe de les ajudes destinades a pal·liar els efectes de la COVID-19 a les empreses registrades en paradisos fiscals o bé aquelles que «tinguin cap vincle a societats en aquests països». La proposta, segons la diputada Joana Aina Campomar, vol acabar amb els privilegis de determinades empreses que han trobat en els paradisos fiscals «la seva Caixa B».

Tot, assegura Campomar, «mentre la majoria de les persones i empreses, malgrat les dificultats i les crisis, paguen responsablement els seus impostos i contribueixen al benestar comú». En aquest context, la diputada ecosobiranista, ha explicat que la proposta no només demana deixar aquestes empreses sense ajudes, sinó, que tampoc puguin accedir a préstecs i avals públics. La intenció és que «les ajudes siguin efectives, justes i solidàries amb les empreses responsables fiscalment i que contribueixen al manteniment dels serveis públics».

Segons Campomar, la Unió Europea elabora una llista de paradisos fiscals que els Estats utilitzen de referència, però no està coordinada amb les llistes pròpies que utilitza cada país. Per això, la iniciativa parlamentària també demana una revisió i actualització de la llista de paradisos fiscals.

La proposta de MÉS, segons el portaveu de la formació al Parlament, Miquel Ensenyat, va en la línia d'altres països europeus com ara Dinamarca, Polònia i França, que si han limitat les ajudes a aquestes entitats. «No podem permetre que accedeixin a Fons públics. No només s'aprofiten d'avantatges fiscals, també la conveniència de l'opacitat i falta de transparència». Segons Ensenyat, «moltes multinacionals espanyoles mitjançant aquestes pràctiques, malgrat tenir un volum de negocis a l'Estat espanyol de centenars de milions d'euros tributen molt per davall del 6% a l'impost de societats. És a dir, no contribueixen al benestar comú ni al manteniment dels serveis públics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.