Setmanari d'informació local - 138 anys

Es podrà utilitzar el Bicipalma amb l'ús de guants a partir d'aquest dimarts

38811

L'Ajuntament de Palma recupera aquest dimarts el servei de bicicleta pública Bicipalma, suspès des del passat 15 de març arran de les mesures de Cort davant la declaració de l'estat d'alarma, i serà obligatori l'ús de guants per part dels usuaris.

Segons ha informat Cort, amb la reobertura d'aquest servei es vol contribuir a «impulsar l'ús de la bicicleta durant i després la pandèmia», tal com es va acordar a la reunió de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta de la qual Palma forma part.

En aquest sentit, han explicat, la bicicleta és un tipus de transport individual que facilita la distància física, és una modalitat de transport que no contamina i que per tant evita contribuir a agreujar l'estat de les persones malaltes i a més no fa renou. En aquest sentit, des de Cort han recordat que durant l'estat d'alarma únicament estan autoritzats els desplaçaments per a accedir als llocs de treball i als serveis bàsics.

De manera diària els treballadors i treballadores de Bicipalma, han programat neteges desinfectants en totes les estacions i bicicletes. Igualment, a partir d'aquest dimarts i com a mesura de seguretat, per a usar Bicipalma serà obligatori emprar guants.

Segons han indicat des de l'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma, es compensarà el període en què aquest servei no ha estat operatiu creant un abonament pels dies que no s'han gaudit i que començarà a comptar quan l'usuari hagi esgotat la tarifa que tingui contractada.

D'altra banda, a més d'aquest servei des d'aquest dilluns tornen a estar operatives les 12 àrees de circulació restringida (Acire) de Palma, que també havien estat suspeses des del passat 15 de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.