Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB prepara la reincorporació del personal d'administració i d'investigació

38911

La Universitat de les Illes Balears (UIB) prepara la tornada gradual a l'activitat presencial dels investigadors i del personal d'administració i serveis, una vegada s'aixequi el confinament decretat per l'alerta sanitària de la Covid-19.

Segons han explicat des de la institució universitària, després de l'aprovació del pla de desescalada, s'ha considerat «fonamental» preveure la reincorporació gradual i planificada del personal. Així mateix, la Universitat manté la recomanació de prioritzar la modalitat de teletreball.

En aquest sentit, el Consell de Direcció ha aprovat un Procediment d'actuació per a la prevenció de contagis elaborat pel Servei de Prevenció de la UIB, amb les mesures per a començar a preparar la desescalada a partir del dia 11 de maig, «sempre que les condicions sanitàries ho permetin».

Mesures generals

De manera general per al seu personal, la UIB recomana continuar el teletreball sempre que sigui possible. D'aquesta manera, manté la restricció d'accés al campus, on només es pot accedir amb un permís específic.

Segons han detallat, per a garantir que la reincorporació es faci de la manera més segura possible, els membres del Consell de Direcció que formen part de la comissió de la UIB de seguiment del coronavirus establiran una previsió dels departaments, serveis i unitats que aniran reprenent l'activitat presencial.

Aquesta comissió contactarà amb els departaments i serveis per a recollir informació que permeti identificar i valorar el risc d'exposició del personal, adoptar les mesures que consideri oportunes i fer el seguiment. S'hauran d'emplenar diferents qüestionaris per a la reincorporació presencial al lloc de treball.

La comissió ha contactat, en primer lloc, amb els directors dels departaments i dels instituts de recerca per a organitzar la reincorporació a les activitats de recerca, així com amb els caps dels serveis i unitats administratives.

Tot i que la docència i l'avaluació docent es mantendran de manera no presencial fins a final de curs, la UIB considera «imprescindible» planificar el retorn a l'activitat investigadora dels professors, sempre que les condicions de seguretat i prevenció ho permetin.

Així mateix, es planificarà un sistema de torns o que combini treball presencial i teletreball, en aquelles activitats que requereixin la presència física del personal d'administració i serveis.

Dubtes dels alumnes

D'altra banda, la UIB ha habilitat un espai web per a canalitzar i respondre els dubtes que tenen els alumnes sobre aspectes acadèmics o d'una altra índole, arran de la no presencialitat de la docència derivada de l'estat d'alarma.

En la web es pot demanar informació o comunicar incidències sobre tràmits administratius, programes de mobilitat i cooperació, docència i professors, Aula digital, o contactar amb el Consell d'Estudiants, entre altres qüestions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.