Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca recorrerà la sentència del rescat del túnel de Sóller

38917

El Consell de Mallorca recorrerà la sentència dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 3 de Palma que declara nul el rescat de la concessió del túnel de Sóller. Respon així a la demanda presentada per l’empresa Globalvia, concessionària d'aquesta infraestructura, que des del primer moment es va oposar a la decisió del rescat.

El rescat del túnel de Sóller es remunta al 28 de desembre de 2017. El Consell de Mallorca va rescatar la infraestructura abonant 16,3 milions d’€ i l’empresa va obrir un procés judicial reclamant 31 milions.

En aquest sentit, la institució insular manifesta:
1. Respecte absolut a la sentència judicial. Es tracta d’una sentència dictada en primera instància, que, per tant, no és una sentència ferma. Hi ha possibilitat de plantejar recurs i així es farà.

2. Els serveis jurídics del Consell de Mallorca estan preparant aquest recurs que serà resolt pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

3. La sentència no especifica en cap moment que la institució insular hagi d'afrontar amb caràcter immediat la quantitat reclamada ni tampoc no especifica de manera clara que s’hagi de revertir el rescat. En cas que la sentència fos ferma i s’hagués d’executar s’hauria d’obrir un procés de negociació amb tutela judicial entre les parts. La sentència condemna el Consell de Mallorca a pagar les costes del procés, un fet que queda suspès ja que es presentarà recurs pertinent.

4. Des del Departament de Mobilitat i Infraestructures no es planteja en cap moment tornar a posar el peatge i sota aquests termes es presenta recurs a la sentència.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures sosté que el rescat -que es va produir dia 28 de desembre de 2017- es va dur a terme per motius d’interès públic, ja que va en benefici dels veïns de la Vall de Sóller i de tots els municipis del seu entorn, i creu que ha quedat sobradament demostrat que ha suposat un benefici per a tots els residents de la zona i de tota l'illa de Mallorca, usuaris de la infraestructura. I amb aquest convenciment el Consell de Mallorca ho continuarà defensant davant dels tribunals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.