Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 136 anys

El Govern ja ha injectat 59,7 milions a pimes i autònoms per pal·liar la crisi econòmica derivada de la COVID-19

38961

El Govern ja s'han aprovat operacions per injectar liquiditat per import de prop de 60 milions d'euros a petites i mitjanes empreses i autònoms.

dBalears/Arxiu

El Govern de les Illes Balears ja s'han aprovat operacions per injectar liquiditat per import de prop de 60 milions d'euros a petites i mitjanes empreses i autònoms a través de la línia extraordinària creada pel Govern i la societat de garantia recíproca ISBA per donar suport i facilitar finançament bancari a aquests sectors afectats per la crisi derivada de la COVID-19.

En concret, ISBA ja ha aprovat 478 operacions de liquiditat per un import de 59,7 milions d'euros. En la distribució per illes de les sol·licituds aprovades, el gruix correspon a Mallorca, amb 383 operacions, per un import de 50,1 milions; a Menorca n'hi corresponen 47, per un valor de prop de 5 milions d'euros, i a Eivissa i Formentera, 48, per un import de 4,6 milions d'euros.

A banda d'aquestes operacions de liquiditat de la línia extraordinària, davant la situació d'emergència actual s'ofereix i s'està aplicant una altra mesura: en el cas de les operacions de finançament que ja tenien prèviament un aval d'ISBA, es pot sol·licitar l'ajornament del pagament, entre sis mesos i un any, de l'amortització del deute corresponent a aquests préstecs de línies anteriors. En aquest sentit, ISBA ja ha aprovat 197 operacions d'ajornament de deutes de préstecs anteriors, per un import global de 22,3 milions d'euros.

Pel que fa a la línia extraordinària per a concedir noves operacions de liquiditat, actualment ISBA tramita altres 1.292 operacions de liquiditat. Aquestes sol·licituds que es troben en tramitació i estudi sumen un import de 111,4 milions d'euros.

Aquesta línia extraordinària posa actualment a l'abast de pimes i autònoms un finançament de fins a 100 milions, d'acord amb la darrera ampliació aprovada pel Consell de Govern el 24 d'abril. Davant l'evolució d'aquesta línia, el Govern ha aprovat diverses ampliacions -inicialment facilitava fins a 50 milions, després 75 i ara 100- i treballa amb la previsió de fer-ne noves ampliacions, fins a arribar a 200 milions, com va explicar fa dues setmanes la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, davant el Ple del Parlament.

Aquesta línia extraordinària, ampliable segons les necessitats, tal com es va establir quan es va posar en marxa, s'adreça a autònoms i pimes, empreses de fins a un màxim de 250 treballadors i amb un volum de facturació inferior a 50 milions d'euros, que duguin a terme la seva activitat a les Balears —i hi tenguin el domicili social o l'establiment—, i formalitzin operacions de liquiditat per mitigar els efectes de la pandèmia i de l'estat d'alarma. La quantia màxima de les operacions és de fins a 300.000 euros per beneficiari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.