Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rebutja la uniformitat del Govern espanyol i reclama més autonomia per aplicar la desescalada

38965
El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha criticat aquest dissabte la «decisió uniforme» del govern espanyol. | MÉS per Mallorca

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha criticat aquest dissabte la «decisió uniforme» del govern espanyol que no permet aplicar el desconfinament atenent a la realitat territorial de les Illes Balears.

En aquest sentit, Noguera ha demanat que sigui el Govern, juntament amb els Consells insulars, qui atenent els paràmetres tècnics i sanitaris establerts a les diferents fases de la desescalada, puguin «adaptar-los a la realitat social i territorial».

En concret, el coordinador ecosobiranista ha reclamat delegar aquesta competència «amb l'objectiu que el Govern pugui millorar, per exemple, l'aplicació de segons quines mesures en un sentit més restrictiu o més obert, o simplement diferents en funció de la seva realitat, sense alterar la finalitat perseguida i donant les mateixes garanties sanitàries». Segons Noguera, «davant una situació tan complexa, no es poden prendre mesures de manera simètrica. No són vàlides a segons quins indrets, amb particularitats i realitats diferenciades».

Noguera ha explicat que en el cas de les Illes Balears la climatologia, entre d'altres, és un factor a tenir en compte a l'hora de fixar els horaris de sortida, en especial, pel que fa als infants. «No és el mateix sortir a les 5 del capvespre a Mallorca que a altres territoris, pensant a més, que aquesta franja tampoc és la més adequada. S'acosta l'estiu i cada dia fa més calor, hauríem de poder decidir, i replantejar-nos si les hores fixades són les més adients perquè els infants surtin al carrer».

A més, Noguera reclama canvis per poder distingir entre municipis i nuclis de població a l'hora de fixar les franges per sortir a passejar o practicar esport. «Entenem que hauria de ser per nuclis de població separats i no per municipis. A Mallorca tenim molts d'exemples de municipis formats per més d'un nucli urbà, separats físicament, que no superen els 5000 habitants i que haurien de ser tractats de forma independent».

En aquest context, Antoni Noguera, ha assenyalat que «ens podem trobar amb molts d'exemples de municipis en què cap dels nuclis superi els 5000 habitants, en canvi tots junts si ho fan. La realitat administrativa de Mallorca és la que és i la norma que dicta l'estat una altra vegada no l'ha tengut en compte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.