Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern controlarà la temperatura als passatgers que viatgin a Formentera a partir de dilluns

38981
El Govern controlarà la temperatura als passatgers que viatgin a Formentera a partir de dilluns. | dBalears/Arxiu

Professionals sanitaris de la Conselleria de Salut i Consum controlaran la temperatura als passatgers, transportistes i tripulació dels vaixells que facin el trajecte entre el port d'Eivissa i el port de La Savina de Formentera, illa que entrarà demà, dilluns 4 de maig, en la fase 1 de desescalada, tal com ha aprovat el Ministeri de Sanitat.

El procediment elaborat per Salut Pública preveu que, a partir de demà, les persones que es desplacin d'Eivissa a Formentera, a més d'emplenar el qüestionari de salut, en què han d'indicar si presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, han de passar per un control electrònic de temperatura. El procediment estableix que les persones que presentin febre, no podran embarcar.

Les companyies navilieres s'encarregaran de distribuir entre els passatgers, abans de l'embarcament, el qüestionari de salut de la Direcció General de Salut Pública i Participació. Els passatgers estan obligats a emplenar de manera correcta el qüestionari de salut, que conté uns camps amb dades personals i preguntes tancades sobre els signes i la simptomatologia característics de la COVID-19, i es fan responsables de la veracitat de les dades.

Als passatgers que presentin símptomes, després d'una primera valoració o perquè així es determina a l'entrevista, se'ls ha de determinar si la simptomatologia és compatible o no amb la COVID-19. Si no ho és, el passatger serà tractat com a asimptomàtic.

Si els símptomes són compatibles amb el coronavirus, el passatger serà aïllat a una zona delimitada i custodiada per les forces de seguretat, on se li proporcionarà una mascareta quirúrgica. No podrà sortir de la zona, excepte amb autorització expressa del personal sanitari amb totes les mesures sanitàries necessàries i després que se l'informi de les mesures que ha de prendre.

Abans d'embarcar, es durà a terme la presa de temperatura de tots els passatgers, inclosa la tripulació, com a control d'accés i com a mesura complementària de seguretat. Els responsables del port facilitaran aquest equipament de manera que la presa es faci segons el protocol establert.

El passatger que presenti febre serà aïllat en una zona delimitada i custodiada per les forces de seguretat. No podrà sortir de la zona, llevat que sigui amb autorització expressa del personal sanitari. També se li facilitarà una mascareta i se li recomanarà aïllament domiciliari fins que se'n faci una valoració clínica. També se li donarà un fullet informatiu per a passatgers amb símptomes.

Cal recordar que els desplaçaments només estan permesos en determinades situacions; essencialment ho poden fer transportistes, treballadors i persones que s'han de desplaçar per raons sanitàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.