Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera inicia aquest dilluns la fase 1 de desescalada

Formentera comença aquest dilluns, 4 de maig, la fase 1 del pla de desescalada que ha elaborat el Govern espanyol, cosa que finalment no han pogut fer Menorca i Eivissa, com havia demanat el Govern.

La fase 1 permetrà als habitants d'aquesta illa fer reunions de fins a deu persones en domicilis i a l'aire lliure, tot i que s'haurà de guardar sempre una distància interpersonal de dos metres i mantenir sempre les mesures d'higiene establertes. No hauran de ser convivents en el mateix domicili, sinó que poden ser familiars, veïns o amics. A més, quedaran exclosos d'aquestes reunions els grups vulnerables com persones amb malalties inmmunodeprimidas, embarassades o diabètics.

Així mateix, les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l'hostaleria podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50 per cent, mantenint sempre una distància mínima de seguretat i que no hi hagi grups de més de deu persones.

Els restaurants i bars també podran oferir un servei de recollida de menjar, sense poder consumir al local.

Així mateix, es permetrà l'obertura d'hotels i d'allotjaments turístics excloent zones comunes; els llocs de culte tendran limitació del 30 per cent; i es permet el reinici de l'activitat en el sector agroalimentari i pesquer.

De la mateixa manera, es permet entrenament mitjà en lligues professionals; esport no professional, per a activitats que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris; mercats a l'aire lliure, amb condicions de distanciament entre els llocs; espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats (amb un terç d'aforament) i de menys de 200 persones a l'aire lliure; visites a museus limitades a un terç de l'aforament, i vetlles per a un nombre limitat d'assistents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.