Setmanari d'informació local - 138 anys

La UGT demana que es contractin més docents per a «garantir la tornada a les aules amb els criteris sanitaris»

La UGT ha emès un comunicat aquest dimecres en què exigeix que es garanteixi la feina del docents «amb seguretat i sense carregar en excés». «La Conselleria no ha tengut en compte la previsió durant el confinament per la continuïtat de les activitats lectives i els docents han hagut d'assumir càrregues d'excés de treball».

La tornada a les aules es produiria en molts casos amb falta de professorat. Per tant, UGT demana «que es continuï amb el teletreball durant aquest curs escolar. La tornada a les aules tampoc és necessària en cursos, que ja acaben, i on el professorat ja ha planificat el desenvolupament i la finalització del tercer trimestre. El curs pròxim sol·licitam que es contractin més docents per garantir la tornada amb els criteris sanitaris».

Suposa posar en risc als docents i als equips directius

La UGT considera que aquest pla posa en risc els docents i els equips directius. «La voluntarietat o la conciliació no són criteris sanitaris vàlids. Les eines de substitucions de baixes o un altra tipus d'absències no és una eina suficient per assumir la possible substitució del personal derivada de baixes massives. Aquestes podrien produir-se davant la tornada del personal docent i no docent, que es trobi en alguns dels grups d'especial sensibilitat i de risc».

Hi ha docents que estan en grups vulnerables

Abans de la tornada a les aules hi ha la salut. El Ministeri de Sanitat ha definit com a grups vulnerables per a COVID-19 les persones amb diabetis, malaltia cardiovascular inclosa la hipertensió, malaltia pulmonar crònica, immunodeficiència, càncer en fase de tractament actiu, embaràs i majors de 60 anys.

Els equips directius han de tornar amb una antelació mínima de 7 dies abans de l'inici previst per a la següent fase de l'activitat presencial per a planificar les activitats a la següent fase. «Des d'UGT Ensenyament consideram que no es tocaria produir abans de setembre. En aquest context es fa imprescindible identificar les possibles casos el més aviat possible per poder fer el testeig i rastreig dels contactes estrets amb l'objectiu d'identificar el focus i prendre les mesures adequades».

Centres d'Educació especial

El cas dels Centres d'Educació Especial el cas pot ser molt més greu. «Les activitats i feines a realitzar amb l'alumnat amb necessitats especials no es poden garantir, ni tenen possibilitat d'adaptació per assegurar les mínimes condicions de seguretat i protecció. Pot ser no puguin aplicar-se les mesures adequades, que serien mampares, vestits especials o màscares de protecció».

Distància de seguretat

Segons la planificació actual podrien tornar a les aules 56.919 alumnes el pròxim 25 de maig, a aquest total hi ha que afegir els 497 alumnes de Formentera que podran tornar una setmana abans. Tot i que l'assistència és voluntari el sistema educatiu de les Balears «no està preparat per fer-ho amb seguretat». La voluntarietat de l'alumnat i el criteri d'ocupació laboral dels pares «no és un criteri vàlid per l'assistència, sense la existència prèvia de proves concloents».

Els alumnes que assisteixen a classe han de guardar una distància mínima de 2 metres entre ells, és a dir un espai de 4 metres quadrats. No totes les aules estan preparades per a garantir aquestes distàncies. El màxim per grup serà de 12 alumnes. A Infantil les ràtios que s'han fixat : 0-1 any, 3 bebès, 1-2 anys, 4 nins, 2-3 anys, 6 nins; 3-6 anys, 12 nins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.