Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern té la «garantia de l'Estat» que els ERTO en el sector turístic es mantendran tot el temps que sigui necessari

39121

Els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) en el sector turístic de les Balears es mantendran tot el temps que sigui necessari, segons ha assegurat el Govern, que compta «amb el compromís i la garantia de l'Estat» que no hi haurà cap discriminació territorial quan s'aprovi la mesura.

El sector turístic de les Illes podrà continuar comptant amb aquesta eina de protecció mentre continua tancada l'activitat turística i fins que es pugui recuperar el transport aeri i marítim, així com l'arribada de visitants a l'arxipèlag.

El Govern ha recordat que duu «setmanes treballant» en aquesta qüestió i que es tracta d'una mesura sol·licitada al Govern d'Espanya «fa ja més d'un mes».

Segons han indicat, en les darreres setmanes «s'ha avançat de cara a aconseguir que perduri l'aplicació dels ERTO», una eina que s'ha revelat «clau per a protegir l'ocupació».

Les condicions dels ERTO per força major s'estendran com a mínim fins al 30 de juny i més endavant, tal com va acordar en el Consell de Govern del primer de maig, per tal d'evitar la descapitalització d'empreses i reforçar la protecció de milers de treballadors i treballadores.

Segons el Govern, un total de 141.000 treballadors i treballadores es beneficien ja a les Balears dels nivells de protecció d'un ERTO, persones que no han estat acomiadades i que gràcies a aquesta eina mantenen el seu lloc de treball.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.