Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets: «Presentam mesures que arriben a les famílies i volen garantir la cohesió social»

La vicepresidenta del Consell i consellera insular de Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat, en la presentació per part de la institució insular del pla 'Mallorca Reacciona', que «es presenten mesures que arriben directament a les famílies i volen garantir la cohesió social» per a fer front a la situació que ha derivat de la crisi sanitària del coronavirus (COVID-19).

Segons ha informat Busquets aquest divendres en una nota de premsa, el pla inclou «un paquet de mesures econòmiques i de propostes de gaudi de Mallorca que arriben directament a les persones, per a ajudar les economies familiars i també a garantir la cohesió social mitjançant l'oci i la cultura i també ajudes directes als agents econòmics, sobretot a petites i mitjanes empreses».

A més, ha destacat les ajudes extraordinàries per al sector cultural i la creació del programa de promoció i difusió de la creació musical en l'àmbit cultural 'la llançadora' i les
campanyes que es faran per a la promoció del producte local.

En aquesta línia, ha explicat que 'Mallorca Reacciona' és «un pla que incorpora la perspectiva de gènere, ja que les dones seran les principals afectades per aquesta crisi», amb la posada en marxa de noves llars per a víctimes de violència masclista i per a dones que exerceixen la prostitució, a més d'acompanyament psicològic.

Així mateix, en l'àmbit del sector primari, Busquets ha assegurat que «es crearà la marca producte de Mallorca amb campanyes específiques de producte local i de suport específic als artesans i per a la fidelització dels consumidors». Amb tot, ha afirmat, «vull reiterar el nostre compromís amb els mallorquins, el nostre compromís de ser aquí per a garantir la reactivació econòmica i social de l'illa».

Pla 'Mallorca Reacciona'

La vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat aquest divendres el pla 'Mallorca Reacciona' juntament amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot.

Es tracta, han recordat des de MÉS, d'un conjunt de 72 mesures per valor de 89 milions d'euros, que es podrien ampliar fins als 100 milions si el Govern permet a entitats locals i insulars disposar de la totalitat de romanents i superàvits, que el Consell destinarà a la reactivació social i econòmica de Mallorca.

En aquesta línia, ha explicat la formació, són mesures que estan dotades econòmicament a partir de la reorganització del pressupost d'aquest 2020, la participació de diferents agents i grups de l'oposició, i que han estat estructurades en quatre eixos i deu línies d'actuació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.