Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol planteja a Sánchez que posi en marxa una app mòbil de detecció de la COVID-19

39197
La presidenta Armengol durant la reunió amb Sánchez i la resta de presidents de les comunitats autònomes. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha demanat aquest diumenge al Govern espanyol que «assumeixi la posada en marxa d'una aplicació (app) mòbil de detecció del coronavirus», en considerar que és «necessària» en un moment en el qual les Balears es troben en dies i setmanes «clau» amb motiu de l'entrada aquest dilluns de les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa en la fase 1 de la desescalada, en la qual es troba Formentera des del passat 4 de maig.

Segons ha informat la presidenta Armengol aquest diumenge en roda de premsa telemàtica, posterior a la novena trobada que ha mantingut el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics, «les Balears treballen amb l'Institut de Recerca de la UIB i amb la Fundació Bit en l'avanç d'una app mòbil per a la detecció de la COVID-19, en la qual també treballa Regne Unit i Alemanya, i podria estar operativa en diferents països el mes que ve».

En aquesta línia, Armengol ha traslladat al president Sánchez la necessitat d'«assumir la posada en marxa d'una app de detecció de la COVID-19, que sigui compatible amb altres sistemes europeus i d'altres comunitats autònomes. Les Balears tenen aquesta app avançada que, a més, no comparteix dades d'ubicació o dades personals, i es podria usar a Espanya i a altres països».

Així mateix, ha demanat a l'Executiu que «una vegada prengui la decisió respecte a la posada en marxa d'una app mòbil de detecció del virus, les Balears siguin la comunitat on es realitzi la prova pilot del seu funcionament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.