Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana al Govern espanyol que quan s'obri l'activitat turística es faci també a nivell internacional

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha sol·licitat a el Govern espanyol que quan s'obri l'activitat turística es faci també en l'àmbit internacional.

Així ho ha confirmat aquest dimarts el conseller després de la reunió telemàtica mantinguda entre Negueruela i la presidenta de la Generalitat, Francina Armengol, amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver.

Negueruela, qui ha valorat la trobada i ha assegurat que han tractat diversos punts importants en matèria turística, ha subratllat que hi ha destinacions internacionals, com ara Alemanya o Àustria, amb els que les Balears ha de treballar «de manera bilateral».

Tant la presidenta del Govern com el conseller han sol·licitat a la ministra de Turisme que les Balears sigui una destinació pilot en altres àmbits. En aquest cas, han demanat que els aeroports puguin desenvolupar experiències per a la connectivitat amb altres països.

A més, han demanat que això es pugui fer per començar l'activitat turística a finals de juny o principis de juliol. «És una cosa essencial per a les Balears», ha recalcat Negueruela, per després assegurar que la receptivitat ha estat «bona».

Tot i això, des del Govern han insistit esperar a la reunió d'aquest dimecres a la Unió Europea on es decidiran les mesures de seguretat entre les fronteres. «La nostra postura és clara, ha de sortir aquesta homogeneïtzació per recuperar l'activitat turística com més aviat millor», ha expressat Negueruela.

Respecte a la quarantena de dues setmanes imposada pel Govern espanyol a tota persona que vingui de l'estranger, el conseller de Turisme ha dit que ha de «ser provisional». «Ha de durar el mínim, de ser proporcional amb els graus de desescalada i s'ha de retirar segons vagin passant les fases», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.