Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi demana al Govern espanyol que l'estat d'alarma «respecti» el repartiment de competències

El PI - Proposta per les Illes ha registrat una Proposició No de Llei que insta el Govern espanyol que tota declaració i pròrroga dels estats d'alarma, excepció i setge «respectin el màxim possible la distribució competencial entre l'Estat i les Comunitats Autònomes» i que les competències executives i complementàries de l'estat d'excepció, en la mesura que sigui possible, «recaiguin en les comunitats autònomes o els ens locals».

El secretari general i diputat del PI en el Parlament, Josep Melià, ha puntualitzat que «el poder públic en situació d'alarma s'exerceix a través de la Constitució, no al marge d'aquesta». Melià ha assenyalat que la competència estatal per a la declaració de l'estat d'alarma i per a la seva concreció «s'ha d'exercir de la forma més compatible possible amb la distribució ordinària del poder establert en la Constitució i els Estatuts d'Autonomia».

Des del PI han argumentat que «són molts els experts» que consideren que aquesta regulació es fa més des de la perspectiva de l'ordre públic que no des de la perspectiva d'una emergència sanitària o ambiental. En aquest sentit la PNL demana que el Govern espanyol estudiï la modificació de la Llei orgànica 4/1981, d'1 de juny, dels estats d'alarma, excepció i setge per a incloure clarament les perspectives sanitària i ambiental i per a donar més participació i decisió en les comunitats autònomes en tant que l'emergència afecti les seves competències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.