Setmanari d'informació local - 138 anys

Els alumnes de les Balears tornaran a les aules el pròxim setembre

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha anunciat aquest dijous que l'alumnat de Balears reprendrà les classes presencials en el pròxim curs 2020-2021.

Així ho ha confirmat en roda de premsa telemàtica, en la qual ha exposat les postures defensades pel Govern davant la Conferència Sectorial d'Educació celebrada aquest matí amb la ministra espanyola del ram, Isabel Celaá, i la resta de territoris.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que de moment se seguirà amb l'ensenyament 'en línia'. March ha subratllat que s'ha donat prioritat sobretot a les garanties sanitàries. «En cas contrari seria una irresponsabilitat», ha recalcat.

D'aquesta manera, les instruccions d'avaluació continuaran sent les que s'han establert sobre aquest tema, que la nota del tercer trimestre sigui per a compensar les del primer i el segon. A més, March ha anunciat que, a partir de la setmana pròxima, traslladarà a la comunitat educativa, en les taules de famílies, directors, concertada i sindicats, les diferents propostes plantejades en la fase 2 de desescalada.

La primera de les propostes gira entorn de la possibilitat d'oferir tutories a l'alumnat de 4° d'ESO, 2° de Batxillerat, segons cursos dels Grau Mitjà i Grau Superior d'FP, els últims cursos dels ensenyaments de règim especial i 6° curs d'Educació Primària.

L'objectiu del Govern és garantir l'atenció presencial en la fase 2 a l'alumnat en desavantatge, «al qual ha sofert la bretxa digital i va més endarrerit». En aquest sentit, March ha concretat que les tutories seran voluntàries, per petició de les famílies i es faran amb cita prèvia. A més, no es podran acollir a més de cinc alumnes alhora i el professorat acudirà al centre només el temps necessari per a organitzar la sessió. "La resta de l'activitat educativa continuarà sent telemàtica", ha dit, per a recalcar que el professorat també pot proposar alumnes per a les tutories. Això s'aplicarà tant a l'ensenyament públic, concertada i privada.

Pel que fa a l'alumnat de 0 a 6 anys, el conseller ha assegurat que la Conselleria d'Educació no oferirà atenció presencial en la fase 2. En aquesta decisió, segons March, han prevalgut criteris sanitaris. Això sí, March ha recalcat que els centres d'educació infantil de 0-3 anys privats i municipals podran atendre presencialment els seus alumnes seguint unes estrictes condicions sanitàries. En tot cas, ha subratllat que l'assistència serà voluntària.

Les escoletes hauran de mantenir la capacitat d'un alumne per 4 metres quadrats. En aquest cas, les ràtios correspondran a tres bebès de 0 a 1 anys, quatre nens d'1 a 2 anys i sis nens de 2 a 3 anys. Tampoc l'alumnat de centres d'educació especial tornarà a classe en la fase 2. Davant això, el conseller ha matisat que tots els centres disposaran de material de protecció enfront del coronavirus per a professorat i alumnat. Per a això, Educació compta amb 300.000 màscares, 140.000 parells de guants, 4.500 litres de gel hidroalcohòlic i 2.400 pantalles facials.

Així mateix, Martí March ha explicat que ha demanat a la ministra d'Educació que el Govern espanyol creï un fons econòmic específic per a atendre les necessitats educatives generades a partir de la crisi sanitària de la COVID-19. Finalment, ha avançat que el Govern prepara un document per a garantir la conciliació laboral que la presidenta Francina Armengol traslladarà a la Conferència de Presidents. «La conciliació no és només cosa de l'escola», ha subratllat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.