Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi trasllada el seu suport al Govern amb el decret per a la «reconstrucció econòmica»

El Grup Parlamentari El PI-Proposta per les Illes ha assegurat aquest divendres que dóna suport al decret llei aprovat pel Consell de Govern per a la «reconstrucció econòmica» de les Balears després de la pandèmia del coronavirus i ha defensat fan «una oposició constructiva».

Així ho ha expressat la portaveu del grup i diputada Lina Pons, en declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió mantenguda amb la portaveu del Govern, Pilar Costa. «És un primer decret excepcional i de caràcter temporal i per això ho hem secundat», ha assenyalat.

Pons ha explicat que la formació «és conscient de les conseqüències socioeconòmiques sense precedents derivades de l'aturada» i per això, ha indicat que «és vital incentivar la inversió privada i agilitar la tramitació administrativa».

«Primer garanties sanitàries i després garantir els llocs de treball. Hem proposat fins a 50 mesures per a poder activar l'economia i perquè aquesta caiguda no sigui tan forta», ha explicat la diputada.

Així mateix, ha afegit que aquesta temporada turística «serà dramàtica» i per aquest motiu, ha destacat que la formació ha mantengut reunions setmanals amb el Govern. «Creim en una oposició constructiva no a fer política de ganivet», ha assegurat.

Modernització turística i modificació de la Llei Municipal

Per part seva, el portaveu adjunt del PI en el Parlament, Josep Melià, ha assegurat que des de la formació estan «satisfets» que el Govern hagi recollit algunes propostes del PI en el decret. «Entenem l'oposició no sols com fer crítica d'allò que no ens sembla bé, sinó també com a exercici d'una actitud positiva de proposar coses per a fer que la situació millori», ha indicat.

Melià ha assenyalat que s'han recollit dues propostes del PI. D'una banda, la modificació de la llei municipal per a habilitar als ajuntaments a establir ajudes econòmiques per a autònoms i comerciants «perquè fa falta liquiditat i els consistoris tenen disponibilitat pressupostària», segons ha explicat Melià.

Melià també ha comentat que pel que fa a la modernització turística, El PI considera que és un encert la seva incorporació perquè «és una política que ha generat una millora en la qualitat dels nostres establiments turístics i que siguin més competitius».

«Necessitàvem prorrogar aquesta normativa més tenint en compte que hi haurà establiments que estaran tancats i poden aprofitar aquest temps per a fer aquesta millora sempre sense incrementar places, l'objectiu és donar més categoria i qualitat», ha assegurat.

El Govern agraeix la predisposició del Pi

Per part seva, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha assenyalat que des de l'Executiu celebren poder «ampliar aquest consens que no sols ha de ser social sinó també polític per a la reactivació de l'econòmica».

«Vull agrair al PI la seva predisposició no sols ara, sinó des del principi quan es va decretar l'estat d'alarma amb totes les reunions que hem mantingut per a col·laborar i fer aportacions», ha assenyalat Costa, al que ha afegit que espera que això es faci extensiu a tots els grups parlamentaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.