Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal critica la «incapacitat» de la ministra Ribera per donar resposta a «qüestions fonamentals» per a les Balears

El senador autonòmic Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca ha assegurat estar «profundament indignat» per la «incapacitat» de la ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, per a donar resposta a «qüestions fonamentals per a les Balears».

Així ho ha expressat Vidal aquest dilluns durant la Comissió de Transició Ecològica del Senat, en la qual ha fet referència a «les prospeccions petrolieres, la depuradora de Palma, les connexions interilles submarines per cable, el finançament del transport dels residus de Formentera, les espècies invasores d'Eivissa o la gestió de l'acord per Cabrera».

El senador autonòmic de MÉS per Mallorca ha criticat que, després de dos anys al capdavant del Ministeri, «Ribera sigui incapaç de donar resposta a si el govern estatal complirà la seva paraula de finançar un conveni de 360 milions d'euros en infraestructures hidràuliques i aclarir qui pagarà la depuradora de Palma».

Vidal ha apuntat que suposa una «falta de respecte per als illencs que no es confirmi si hi haurà moratòria de prospeccions petrolíferes, mentre hi ha 22 projectes d'aquest tipus en marxa».

Així mateix, ha criticat que no es comuniqui «si la llei de canvi climàtic estatal recollirà l'acord bilateral entre Madrid i el Govern on es respecta la singularitat de prohibir els vehicles de dièsel a partir de 2025».

D'altra banda, el senador autonòmic ha lamentat «la visió centralista de la ministra Ribera en un assumpte tan sensible com el Parc Nacional de Cabrera, que ha de continuar gestionat pel govern autonòmic».

Crisi del coronavirus

Quant a la desescalada de l'estat d'alarma per la pandèmia de la COVID-19, Vidal ha assenyalat que Ribera «ha llançat pilotes fora davant la constatació que més autogovern, cultura confederal i gestió de proximitat implica un millor i més eficient combat contra el virus».

Vidal ha conclòs afirmant que «Ribera ha d'entendre que la sortida de la crisi del coronavirus no pot agreujar l'emergència climàtica i que el centralisme és perjudicial per a la salut».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.