Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

MÉS insta el Govern espanyol a posar en marxa un règim especial per l'agricultura de les Balears

MÉS per Mallorca insta al Govern espanyol a posar en marxa de «manera immediata» el règim especial per l'agricultura de les Illes Balears. Una petició que, segons el diputat i portaveu de la formació a la comissió d'Agricultura del Parlament Joan Mas 'Collet' «permetrà als pagesos de les illes estar en igualtat de condicions que els professionals del sector de la resta de l'estat». La proposta, registrada al Parlament, es debatrà aquest dimecres. Aquest dimarts, però, el diputat Mas ja ha defensat la iniciativa davant la consellera d'Agricultura, qui avui ha comparegut al Parlament.

Mas ha assegurat durant la seva intervenció que «ja no podem esperar més, hem de resoldre el tema del sistema especial per l'agricultura de les Illes». Així, ha interpel·lat directament a la consellera per recordar-li que ella mateixa essent diputada al Congrés va votar a favor d'una PNLL instant al govern a posar en marxa el règim especial per l'agricultura de les Illes. En aquest context ha assegurat que ara «ja no podem esperar més; exigim allò que és nostre per justícia, deixem de pagar els capritxos de l'estat, salvem les persones i el país», ha conclòs.

A banda del Règim Agrari Especial, la proposició de MÉS també reclama la creació d'una línia d'ajudes per la promoció del producte local i la diversificació i la valorització de l'activitat agrària. Aquesta línia d'ajudes, segons el diputat Mas, «hauria d'anar encaminada a les estructures organitzatives del sector que duguin a terme accions de comercialització directes, col·laboracions amb el comerç de proximitat i sempre vinculades al compliment de criteris de sostenibilitat».

Segons el diputat ecosobiranista, «la crisi sanitària de la COVID-19 ha posat de manifest que el sector primari és essencial per qualsevol societat». En aquest context, però, Mas recorda que la crisi que viu el sector «ara es veurà agreujada i per tant el govern de l'Estat ha d'aportar solucions». És més, segons explica, «ara més que mai caldrà tenir en compte els sobrecostos derivats de la insularitat i per això també demanam ajudes específiques en aquest sentit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris