Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears reclamen a l'Estat aprovar enguany el règim especial per a l'agricultura

La Comissió d'Economia del Parlament ha reclamat aquest dimecres a l'Estat espanyol l'aprovació, dins de 2020, del règim especial per a l'agricultura de les Balears.

Es tracta d'una proposta de MÉS per Mallorca que ha estat aprovada després d'incorporar algunes esmenes d'Unides Podem i el PP. L'objectiu d'aquesta reivindicació és que els agricultors de les illes «estiguin en igualtat de condicions que els professionals del sector de la resta de l'Estat». En el cas que no s'aprovi un règim especial o un altre sistema similar, el Parlament sol·licita una línia d'ajudes per a compensar el sobrecost de la insularitat en la producció agrària.

A més, també es demana a l'Estat espanyol que creï una línia d'ajudes, gestionada per les Comunitats Autònomes -en el cas de les Balears, en coordinació amb els Consells-, per a la promoció del producte local, la diversificació i la valorització de l'activitat agrària de cada territori. La proposta ha estat defensada pel diputat Joan Mas i aprovada amb el suport de tots els grups excepte Vox, que s'ha abstengut.

Comerç de proximitat

D'altra banda, la Comissió ha aprovat per unanimitat una proposta de Cs de suport al petit comerç i el comerç de proximitat davant la crisi de la COVID-19, que ha incorporat esmenes del PSIB i Unides Podem.

En virtut del text aprovat, el Parlament constata l'existència de «una crisi específica» en el sector del comerç balear, i insta al Govern a publicar el Pla de suport al petit comerç de la Direcció General de Comerç.

L'encarregat de defensar la proposta ha estat el diputat Jesús Méndez, qui ha recordat que «la declaració de l'estat d'alarma, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, ha abocat al petit comerç i al comerç de proximitat a una situació de precarietat que amenaça amb convertir-se en desesperada».

Per això, Méndez ha assenyalat la necessitat que «el Govern impulsi la creació d'un pla de contingència i socors del petit comerç i del comerç de proximitat perquè serveixi de guia per a professionals i membres del sector».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.