Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana a Medi Ambient més recursos per millorar la gestió d'espais naturals protegits

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que disposi més recursos per a millorar la gestió dels espais naturals protegits de les Balears. Amb motiu del Dia Mundial de la Xarxa Natura 2000, l'organització ha lamentat la «deficient» planificació de bona part dels espais naturals protegits de les Balears amb figures de nivell superior, com a parcs naturals, paratge natural i reserves naturals.

El GOB ha destacat la importància de la xarxa espais Natura 2000 per a les Balears, en atenció als «extraordinaris valors» de la seva biodiversitat i ha recordat que des de fa alguns anys s'han anat declarant zones especials de conservació (ZEC) i aprovant plans de gestió per alguns dels espais de la xarxa,

No obstant això, han indicat, el treball pendent «encara és molt important» i existeix un «retard de vuit anys» quant al termini establert per la normativa europea per a la relació de Llocs d'Importància Comunitària (LIC). El GOB ha posat l'accent en la disposició de plans de gestió adequats i actualitzats, fonamentals «si es pretén una correcta gestió del patrimoni natural dels espais protegits».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.