Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren només 6 nous contagis i cap mort les darreres 24 hores

El servei d'Epidemiologia del Govern ha notificat aquest dijous sis nous contagis per coronavirus (SARS-CoV-2) les darreres 24 hores.

D'altra banda, no s'ha produït cap nova defunció. A més, s'han produït 14 altes, amb el que la xifra de curats ascendeix a 1.566. D'aquesta manera, el nombre de casos actius baixa a 237, vuit menys que aquest passat dimecres.

Els 2.024 positius, confirmats per PCR, es desglossen en 1.773 a Mallorca, 92 a Menorca, 155 a Eivissa i quatre a Formentera. En total, s'han dut a terme 87.557 proves en els laboratoris públics de les Balears (69.217 PCR i 18.340 proves d'anticossos).

Dues setmanes sense contagis a Menorca

Quant a la situació als hospitals, a Mallorca hi ha 134 persones hospitalitzades, 26 d'elles en unitats de vigilància intensiva. Altres 79 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), encara que no totes són positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha quatre persones hospitalitzades (tres a l'UCI). També hi ha una persona en seguiment per part de les UVAC. El portaveu del comitè de malalties infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha destacat que a l'Illa no es notifiquen contagis des de fa dues setmanes, si bé farien falta altres catorze dies per a considerar que ja no hi ha transmissió comunitària (és a dir, dos períodes d'incubació sense contagis).

A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades, quatre en l'UCI, i altres quatre persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i a Formentera. A Eivissa és el cinquè dia sense contagis i queden dos sanitaris amb contagi actiu.

Pas a la fase 2

A preguntes dels mitjans, Arranz ha aclarit que els criteris de Sanitat per a autoritzar el pas a la fase 2 «tenen una part important de qualitat» abans que quantitat, com a capacitat per a obrir llits d'UCI, capacitat de seguiment de contactes o de detecció ràpida. Sobre això, ha afegit que les Balears pot sol·licitar i tenir resultats de proves PCR en 24 hores, i que «s'estan fent passos» per a dotar als hospitals.

El facultatiu ha rebutjat assegurar si hi haurà un rebrot d'importància a la tardor, però ha apuntat que amb altres malalties s'ha constatat que després d'una primera onada «sol haver-hi un nou brot secundari al cap d'un temps».

D'altra banda, sobre l'obligació de portar màscares, ha declarat que és «una qüestió de responsabilitat social» i que, més enllà de l'obligatorietat decretada, com a expert ho considera «recomanable» quan no es pot assegurar que es manté la distància de dos metres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.