Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem també s'oposa a l'ampliació d'un 15% dels hotels prevista al decret del Govern

La Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (Pimem) s'ha posicionat aquest dijous a favor d'eliminar l'ampliació d'hotels, de fins a un 15%, en el decret de mesures de reactivació econòmica per la COVID-19.

La patronal ha secundat les reivindicacions dels grups ecologistes, si bé dóna suport a altres parts del decret. L'Associació de Petits Hotels de Pimem veu «innecessari» l'apartat sobre l'ampliació hotelera.

«L'increment de l'espai hoteler en un 15% no afecta als petits hotelers. Nosaltres ja ocupam el 100% del nostre solar disponible. Això és una norma creada per a les grans cadenes», ha lamentat el seu president, Juan Manuel Ordinas.

A més, l'associació de petits hotels reclama que es defineixin els arguments pels quals un hotel es declararà obsolet i podrà reconvertir-se en habitatges protegits. «Ens preocupa la possible definició perquè creiem que es pot utilitzar aquesta paraula com a eina per a emmascarar l'erradicació dels petits hotels de dues i tres estrelles que no compleixen amb la imatge idíl·lica establerta», ha declarat Ordinas.

Respecte al decret en general, Pimem considera que pretén ser una eina «molt útil i de gran impacte» i valora que cerqui «simplificar els tràmits administratius de manera urgent i extraordinària, dotant de major flexibilitat a les empreses, com ha assenyalat el president de Pimem, Jordi Mora.

Fase 2 a Mallorca

D'altra banda, Pimem ha analitzat l'impacte de la fase 2 a Mallorca, que podria iniciar-se el dilluns. Segons l'estipulat, els bars, restaurants i cafeteries podran obrir en interior a un terç de la capacitat dels locals i per tant el client podrà ara sí, consumir dins de l'establiment, amb servei de taula, asseguts i respectant les distàncies. No es podrà estar en les barres dels bars. PIMEM Restauració ha valorat la mesura encara que creu que existeixen «massa condicionants i incerteses» perquè l'obertura total es produeixi.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.