Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem diu que el decret de protecció del territori suposa «un avanç i un canvi de paradigma»

Podem Mallorca ha qualificat el decret del Govern com «un avanç i un canvi de paradigma» respecte a la protecció del «fràgil territori». La coordinadora de Podem a Mallorca, Aurora Ribot, ha celebrat l'aprovació del decret que acaba «amb els excessos urbanístics i amb l'abús del territori per part dels especuladors».

Ribot ha subratllat especialment «la protecció del sòl rústic en àrees de risc, com un element necessari». La coordinadora de la formació ha apuntat que el sòl rústic «necessitava una especial protecció» i que el decret permet recuperar sòl rústic en detriment del sòl urbanitzable, «una forta frenada a la urbanització en favor del territori».

Podem ha considerat com a «necessari» que s'estableixin condicions d'edificació en sòl rústic perquè les persones que vulguin viure en aquestes zones estiguin obligades a «respectar l'entorn». Així mateix, han qualificat de positiu que els sòls urbanitzables que no estiguin en desenvolupament passin a ser desclassificats a sòl rústic, així com la desclassificació de falsos urbans.

Ribot ha assenyalat que la biodiversitat de Mallorca «ha de rebre un especial protecció» i el decret assentarà, a més, mesures d'estalvi d'aigua en sòl rústic. La coordinadora ha destacat que és «obligació» de les institucions públiques mitigar l'efecte que l'ésser humà té sobre Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.